През 2020 ПГИТ „Алеко Константинов“ бе одобрена за финансиране по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“ модул „Модернизиране системата на професионално образоване“ на обща стойност 44 009,50 лева от които 39 109,50 лв. финансиране от МОН и осигурено съфинансиране от 4900,00 лв. от партньорите от СХР „Велинград и Западни Родопи“ в лицето на: хотел „Олимп“, хотел „Роял Спа“, хотел „Арте“, Вила „Вучев“ и ТА „Булрайзен“, Хотел – ресторант „Том и Нези Класик“ Ресторант „Чинарите“, Ресторант „Централ“, Меденка „Любимка“ Сладкарници „Бонбона“ и „Меги“.

Благодарение на този проект ПГИТ Обнови изцяло още една своя класна стая с функционално и удобно оборудване, лаптопи и мултимедиен проектор за нуждите на учебния процес. Изцяло с ново оборудване е и сладкарската работилница на училището обзаведена с най – модерна техника за приготвяне на хляб и сладкарски изделия, отговаряща на европейските стандарти за обучението на кадри в областта на туризма и извън домашното хранене.

Чрез това модернизиране на материална база ПГИТ „Алеко Константинов“ ще осигури още по – адекватно  и отговарящо на нуждите на бизнеса в града обучение на своите ученици, даващо им възможност за бърза реализация на пазара на труда.